Vis siden i mobilvisning
Dansk Svenska Norsk
 

Med vores nye domicil i Faaborg viser CPT A/S vejen til fremtidens energioptimerede betonbyggeri og potentialet i moderne betonbyggeri

Energivej7

 Læs artiklen i Dansk Beton nr. 3/2014 " Et visitkort for betonæstetik

 Læs artikeln i Fyens Stiftstidende juli 2014 "Nye ideer med beton"

 

CPT har med byggeriet af nyt domicil, som blev indviet i maj måned 2014, slået 2 fluer med ét smæk. Dels havde vi efter de seneste udvidelser af medarbejderstaben brug for mere plads, dels var det et stort ønske at vise såvel kunder som betonbranchen i sin helhed, hvor flot og nyskabende man i dag kan bygge med betonelementer, fremstillet på de forskellige typer maskinudrustning, som vi markedsfører og sælger i hele Skandinavien.

 

Elementerne til bygningen er produceret hos en af vores kunder Confac A/S i Randers - på en produktionslinje, produceret af Avermann Maschinenfabrik GmbH & Co. KG, en af verdens førende producenter af produktionsudrustning til fremstilling og håndtering af betonelementer.

 

Confac A/S har et ønske om at gå forrest i udviklingen af nye, funktionelle og anderledes løsninger i betonbyggerier og har sammen med CPT og arkitekten på byggeriet været med i hele processen.

 

Både når det gælder arkitektonisk frihed, teknisk performance og økonomi fremstår det nye kontorhus som et skoleeksempel på, hvordan man i et moderne betonbyggeri, opført af højisolerede betonelementer, kan matche fremtiden krav om konkurrencedygtige priser, attraktiv arkitektur, minimale omkostninger til fremtidig drift og vedligehold og et attraktivt indeklima – et plus-energihus, som lever op til 2020’s skærpede energikrav.

 

De nyudviklede konstruktioner sikrer optimale muligheder for at kombinere den arkitektoniske frihed til æstetik og form med effektiv implementering af alle tekniske krav til brand, lyd, energi, tæthed og robusthed i det nye kontorhus.

 

I forbindelse med byggeriet har der været eksperimenteret med helt nye arkitektoniske udtryk og virkemidler, hvilket man straks ser på husets selvrensende hvide facader med indstøbt kort over Skandinavien med LED lys samt de to bærende, perforerede ”spindelvævselementer”, der med støtte fra Højteknologifonden er udviklet som led i forskningsprojektet ”Bladerunner”.

 

Når man træder ind i den imponerende 2-etager høje hall, mødes man af en frit svævende trappe til 1. salen, som er støbt i højstyrkebeton, samt af et stort grafisk kunstværk, indstøbt direkte i et 8 ton tungt betonelement efter den patenterede teknologi ”Graphic Concrete”.

 

Kunstværket er skabt af den Faaborgensiske billedkunstner Karsten Auerbach, som har kroppens sprog og bevægelser som sit hovedmotiv, med menneskekroppen som skrifttegn.

 

Ideen med kunstværket er at gengive nogle af virksomhedens bærende værdier: De tre store, lette og dynamiske dansere udgør i sig selv en kontrast til de fleste menneskers forestillinger om beton som noget tungt og firkantet. Figurerne bevæger sig opad og fremad, men er holdt sammen af en gennemgående linje i kompositionen. Det mørke rektangel i bunden er fundamentet: ønsket om at være solid og til at stole på, og de fire små figurer i fundamentet viser to par som danser sammen - en metafor på virksomhedens relationer kunder og partnere imellem.

 

Indkørslen til bygningen markeres at et 3x1,3 m stort betonelement, som er planslebet på forsiden, curlet på bagsiden, og i hvilket CPT’s logo og adresse er udfræset – alle processer ved hjælp af en specialudviklet slibemaskine fra Socomap S.r.l. hos CPT’s svenske kunde Kynningsrud Prefab i Uddevalla. Slibemaskiner fra Socomap er en elementproducent i stand til at fremstille et utal forskellige overflader og mønstre og således differentiere sine produkter og dermed imødekomme de stadigt stigende krav fra såvel bygherrer som arkitekter om unikke, individuelle byggerier.

 

Vi er stolte af vores nye bygning, som efter vores opfattelse lever op til det ønske, vi på forhånd havde, nemlig at vise, hvor flot og nyskabende man i dag kan bygge med betonelementer ved hjælp af den nyeste teknologi og produktionsudrustning.

 

CPT trappe

CPT gavl

CPT by night